Tips και πώς να ξεκινήσετε...το σκάλισμα φρούτων, λαχανικών και όχι μόνο...

Tips και πώς να ξεκινήσετε το fruit carving

Πoιά είναι τα βασικά εργαλεία σκαλίσματος ή fruit carving tools?

2012-01-24 14:22
  FRUIT CARVING TOOLS ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΟΣ 1.       ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ *Χρησιμοποιήται για σκάλίσματα με λεπτομέρεια που απαιτούν λεπτή και κοφτερή λεπίδα χάρη στην εργονομική λαβή του έχουμε ελευθερία κινήσεων στην διάρκεια του σκαλίσματος. 2.       ΜΑΧΑΙΡΙ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ» ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ *Χρησιμοποιήται  ανάλογα με το μέγεθος και την κλίση της λεπίδας απο σκάλισμα,χάραξη μέχρι καθάρισμα. 3.       ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ‘U’  ‘V’και ‘W’ *Χρησιμοποιούνται για την διαμόρφωση πέταλου σε άνθος. 4.       ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΑΡΙΖΙΕΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ...

Πώς φροντίζουμε τα εργαλεία μας?

2012-01-24 14:27
  Η φράση τα εργαλεία κάνουν το μάστορα είναι πολύ φιλοσοφημένη και σωστή. Από το πόσο κοφτερά είναι τα εργαλεία μας εξαρτάται και το αποτέλεσμα της δουλειάς μας,γι'αυτό μετά το τέλος της εργασίας μας πάντα τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό και τα στεγνώνουμε καλά περνώντας τα ελαφριά από κάποιο ειδικό ακονιστήρι. Έτσι θα διατηρήσουμε για πάντα τα εργαλεία μας κοφτερά! Τα εργαλεία μας είναι η δουλειά μας γι'αυτό δείξτε τους την απαιτούμενη φροντίδα και σεβασμό.

Πώς να γίνουν τα άνθη μας πιό ρεαλιστικά?

2012-01-24 14:27
  Τα λουλούδια που δημιουργούμε για να γίνουν πιό ρεαλιστικά θα πρέπει μετά το σκάλισμα να τα τοποθετούμε σε κρύο νερο. Το κρύο νερό θα βοηθήσει στην διαστολή του υλικού που σκαλίσαμε,παράδειγμα ένα ραπανάκι με κάθετες και παράλληλες τομές μέσα στο κρύο νερό θα ανοίξει σαν λουλούδι. Δείγμα στην photo:

Πώς μπορούμε να χρωματίσουμε τα σκαλισμένα δημιουργήματα μας?

2012-01-24 14:35
  Μπορούμε να δώσουμε μία πολύχρωμη νότα στις συνθέσεις μας χρωματίζοντας τα σκαλισμένα άνθη ή ότι άλλο θέλουμε εμείς. Σημείωση: Χρησιμοποιούμε μόνο βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Υπάρχουν 2 τρόποι ανάλογα με τον άν θέλουμε να χρωματισούμε ολόκληρο το αντικείμενο ή μέρος του πχ. γωνίες και πέταλα. 1ος τρόπος: Άν θέλουμε να χρωματίσουμε ολόκληρο το αντικείμενο το εμβαπτίζουμε σε διάλυμα χρώματος ζαχαροπλαστικής απόχρωσης που εμείς επιθυμούμε. 2ος τρόπος: Άν θέλουμε να χρωματίσουμε μέρος του αντικειμένου τότε με μία μπατονέτα ή ένα πινέλο που εμβαπτίζουμε σε χρώμα ζαχαροπλαστικής περνάμε τα σημεία που θέλουμε. Προσωπική συμβουλή: Η χρήση χρωμάτων ζαχαροπλαστικής...

Πώς επιλέγουμε και προετοιμάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας.

2012-01-26 11:20
  Τα λαχανικά και τα φρούτα που προορίζονται για σκάλισμα θα πρέπει να είναι σκληρά, ελαφρώς άγουρα και σίγουρα καλά πλυμένα γιατί ενδέχεται κάποιος πελάτης όχι μόνο να θαυμάσει το έργο μας αλλά και να το <<γευτεί>>.Η θερμοκρασία τους θα πρέπει να είναι αυτή της συντήρησης 2-4C°.Οι παράγοντες αυτοί μας δίνουν το κατάλληλο & ιδανικό υλικό για τις δημιουργίες μας.

Πώς παρουσιάζουμε τα σκαλισμένα φρούτα και λαχανικά?

2012-01-26 11:24
  Τα σκαλισμένα φρούτα & λαχανικά όταν θέλουμε να τα παρουσιάσουμε θα πρέπει να λαμβάνουμε τους εξής παράγοντες: 1) Την σωστή τοποθέτηση του εκθέματος ώς προς την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του. 2) Την οπτική γωνία των πελατών που έχουν σε σχέση με το έκθεμα. 3) Την διάβρεξη του εκθέματος με αραιό διάλυμα ζελατίνης ή κρύο νερό ώστε να ενυδατώνεται και να προφυλάσεται από τον ατμοσφαιρικό αέρα, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μία φρέσκια παρουσίαση του εκθέματος και παράλληλα το προστατεύουμε.

Πώς διατηρούμε τα σκαλισμένα φρούτα και λαχανικά?

2012-01-26 11:26
  Τα σκαλισμένα φρούτα & λαχανικά όπως καρπούζια,πεπόνια.κολοκύθες και γενικά τα μεγάλα εκθέματα τα σκεπάζουμε με βρεγμένο βαμβακερό πανί και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.Αυτό βοηθάει στην ενυδάτωση του εκθέματος και παράλληλα το προστατεύει από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Τα σκαλισμένα άνθη π.χ ρεπανάκια,ρέβες,καρότα κ.α τα τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό, έτσι τα άνθη διατηρούνται φρέσκα και παράλληλα ανοίγουνε τονίζοντας έτσι την φυσικότητα τους.